Artiklar: visa en viss artikel

 

I appen Biblio kan du söka, utforska, låna och läsa e-böcker och lyssna på ljudböcker, både on- och offline. Du använder ditt lånekortsnummer och pinkod och väljer Biblioteken i Alvesta. Alla ljudbokslån som görs, eller tidigare har gjorts, på webben finns även tillgängliga i den nya appen. Lånar du e-boken via bibliotekets hemsida finns alltså lånet synligt i appen direkt. Appen kostar inget och finns tillgänglig att ladda hem i App Store och Google Play och den fungerar både för iOS och Android-enheter.

I App Store och på Google Play finns detaljerad information om vilka enheter som Biblio är kompatibel med. För Android krävs version 5 eller senare, iOS-appen kräver minst iOS version 10.3 och är kompatibel med bland annat iPhone 5s och senare.

Du får låna max 2 e-böcker i veckan. Biblioteken har också en maxgräns för vad e-boksutlåningen får kosta per månad. Därför kan det hända ibland i slutet av månaden att den gränsen är nådd, och då kan du inte låna även om du inte nått upp till 2 lån/vecka.

I appen finns e-böcker på språken svenska, finska, engelska och arabiska.

Språk

Regler e-bokslån

Du får låna max 2 e-böcker/e-ljudböcker under en 7-dagarsperiod. Lånetiden är 28 dagar. Du kan alltid se dina e-böcker i "Mina lån". Har du inte läst ut boken när lånetiden gått ut så kan du låna boken på nytt. Observera att e-böckerna inte går att förlänga på vanligt sätt.