Databaser

Via bibliotekets hemsida har du tillgång till flera databaser inom olika ämnen. I databaserna är informationen kvalitetsgranskad och de fylls på och uppdateras varje dag. För att söka i databaser hemifrån använder du ditt lånekort. Saknar du lånekort så kan du få ett när du besöker ett av våra bibliotek, tag med legitimation. Du kan också fylla i formuläret Skaffa lånekort innan du besöker oss.

Global Grant - Sök stipendier. Global Grant är en databas med bidrag och stipendier. Sök passande bidrag för dig själv, din familj, skola, förening eller organisation. Det finns också hjälp för att göra ansökningar och presentera dig själv och ditt projekt för fonderna.

Alex författarlexikon - författarlexikon. Här finns boktips, ett författarlexikon, porträtt och verkförteckningar. 

Alvestabibliografinbibliografin innehåller allt som skrivits i böcker om Alvesta kommun fram till 1996.

Litteraturbanken - gratis e-böcker öppet för alla. Drivs med stöd från Svenska Akademien, Kungl. Vitterhetsakademien. Kungl. biblioteket och Svenska Vitterhetssamfundet. Litteraturbankens syfte är att vara en fri kulturhistorisk och litterär resurs för forskning, undervisning och folkbildning. En del titlar finns i formatet epub som passar på mobiler och surfplattor.

 

Språk

Databaser som endast finns på biblioteket

Arkiv Digital - Databas för släktforskning med 20 miljoner digitala färgbilder. Du kan använda databasen på bibliotekets datorer.