Datorer och internet

Datorer och internet

Behöver du en dator för internet, studier eller informationssökning? Vi har datorer med ordbehandling och tillgång till internet som du kan använda gratis. Du behöver ett lånekort hos oss för kunna använda datorerna. Saknar du lånekort hjälper bibliotekspersonalen dig, ta med dig legitimation. På vissa av våra bibliotek måste man vara minst 15 år eller i målsmans sällskap för att få boka en dator.

Trådlöst nätverk

Har du med dig egen dator, surfplatta eller mobil kan du använda eluttag och trådlöst nätverk på biblioteket. Du behöver logga in för att få tillgång till nätverket. Lösenord och användarnamn får du i disken på biblioteket mot uppvisande av lånekort eller legitimation. Giltigt i 8 timmar. På vissa av våra bibliotek måste man vara minst 15 år eller i målsmans sällskap för att få lösenord till wifi.

Skriva ut/kopiera/skanna

När du använder våra datorer kan du även skriva ut. Utskriften hämtar och betalar du i informationen. Vi har också kopieringsmaskin som kan användas för att kopiera eller skanna. Du kan kopiera i olika pappersstorlekar och i färg och du kan skanna till USB-minne eller till e-post.

Kostnad för kopior och utskrifter

Svartvitt 3 kr/sida
Färg 5 kr/sida