Biblioteken och risker för smittspridning

 

Biblioteken i Alvesta kommun följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer. För att hindra smittspridning är det viktigt att du inte besöker oss om du har några som helst förkylningssymptom. Inne i bibliotekslokalen är det viktigt att hålla avstånd. Vi har satt upp avståndsmarkeringar på golvet för att hjälpa våra besökare med avståndet.

För att minska smittspridningen har vi också utökat städningen på våra bibliotek. Alla handtag, strömbrytare, tangentbord, utlåningsautomer med mera desinficeras minst en gång per dag, och även i mån av tid mellan besökare.

För att kunna hålla avstånd i vår bokbuss är det inte längre tillåtet för besökare att gå ombord, utan personalen kommer istället ut och lämnar/tar emot böcker.

Om du bara ska lämna tillbaka böcker behöver du i de flesta fall inte gå in i bibliotekslokalen. Du får gärna lämna tillbaka böcker i våra bokinkast. De är öppna dygnet runt på biblioteken i Alvesta, Lönashult, Moheda och Vislanda.

För att minska på fysiska besök har vi utökat lånetiden till 8 veckor och tagit bort förseningsavgifter tills vidare.

Du som vill låna böcker, men som inte kan komma till biblioteket på grund av att du tillhör en riskgrupp, kan beställa böcker via mejl eller telefon. Tillsammans bestämmer vi en tid då du kan komma och hämta din bokpåse utanför biblioteket. Du kan också använda formuläret till höger för att göra din beställning.

Vi har ställt in många av våra evenemang under våren. För de evenemang som genomförs är det viktigt att du som besökare håller en god handhygien, håller avstånd, och att du, vid minsta symptom, inte kommer till evenemanget. Se sidan för evenemang för aktuell information.

För att minska risken för smittspridning ber vi dig som besökare att även hålla avstånd vid lånedisken. Använd i första hand våra självserviceautomater. Om du måste ha hjälp av personal i disken, lägg böcker och lånekort med streckkoden uppåt.

En ytterligare åtgärd för att minska risken för smittspridning är att personalen inte längre hjälper till vid datorer, kopiatorer och automater.

Vi vill också passa på att tipsa om att du kan låna både e-böcker och strömmande film med ditt lånekort hemifrån.

 

Läs mer om coronaläget:

folkhalsomyndigheten.se

krisinformation.se

Beställ bokpåse

Kontakta biblioteket
Fältet måste fyllas i

Låna e-böcker och film hemifrån

Språk