Biblioteken och risker för smittspridning

 

Biblioteken i Alvesta kommun följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer. För att hindra smittspridning är det viktigt att du inte besöker oss om du har några som helst förkylningssymptom. 

För att minska smittspridningen har vi utökat städningen på våra bibliotek. Alla handtag, strömbrytare, tangentbord, utlåningsautomer med mera desinficeras minst en gång per dag. På alla biblioteken finns möjlighet att tvätta händerna/tillgång till handsprit.

Om du bara ska lämna tillbaka böcker behöver du i de flesta fall inte gå in i bibliotekslokalen. Du får gärna lämna tillbaka böcker i våra bokinkast. De är öppna dygnet runt på biblioteken i Alvesta, Lönashult, Moheda och Vislanda.

För att minska på fysiska besök har vi tagit bort förseningsavgifter tills vidare.

Du som vill låna böcker, men som inte vill komma till biblioteket just nu, kan beställa böcker via mejl eller telefon. Tillsammans bestämmer vi en tid då du kan komma och hämta din bokpåse utanför biblioteket. Du kan också använda formuläret till höger för att göra din beställning.

För att minska risken för smittspridning ber vi dig som besökare att hålla avstånd, både till personal och andra besökare. Använd i första hand våra självserviceautomater. Om du behöver hjälp av personal i lånedisken, lägg böcker och lånekort med streckkoden uppåt.

Vi vill också passa på att tipsa om att du kan låna både e-böcker och strömmande film med ditt lånekort hemifrån.

 

Beställ bokpåse

Kontakta biblioteket
Fältet måste fyllas i

Låna e-böcker och film hemifrån

Språk