Hur gör jag?

Söka efter böcker och andra medier

Skriv in en titel eller en författare eller ett ämne i sökrutan. Klicka på "Sök" och du får fram en lista med förslag på titlar. Om du får många träffar får du bläddra mellan sidor.

Om du klickar på kugghjulet vid sökrutan så kan du filtrera din sökning. Du har möjlighet att välja "Medietyp" och "Språk". Till exempel kan du visa alla ljudböcker på engelska. Välj ljudbok som medietyp och engelska som språk och klicka på knappen "Sök”. Om du vill kan du lägga till sökord också, till exempel en viss författare (eller titel eller ämne). Om du vill se allt som finns på ett särskilt språk kan du bara välja det språket och sedan klicka på knappen "Sök" utan att skriva något sökord. Du kan bara välja ett språk i taget (eller en medityp i taget). Det finns ännu fler möjligheter att avgränsa sökningen, exempelvis om det är facklitteratur eller skönlitteratur.

Vill du veta mer om boken i träfflistan, och var du kan hitta den, klickar du på titeln. För att få reda på vilka bibliotek som har boken och om den finns inne klicka på bibliotek.


Ställa dig i kö för att låna (reservera)

Om det du vill ha är utlånat kan du sätta upp dig i kö (reservera det). För att kunna göra det måste du logga in med ditt lånekortsnummer/personnummer och pinkod. När du är inloggad kan du söka fram boken du vill köa på och reservera genom att klicka på "Reservera" . Välj "Hämtställe" och bekräfta genom att klicka på "Ok".


Låna om

För att kunna låna om måste du vara inloggad. När du har loggat in väljer du "Mina lån". Du kan låna om enstaka titlar eller bocka för flera och sedan klicka på knappen "Låna om". Du får direkt veta om du kunde låna om eller inte, det ser du på det nya återlämningsdatumet.

Språk