Press Reader

Vill du läsa tidningar och tidskrifter från hela världen, även Sverige, på din surfplatta eller i din smarta telefon? 

Det kan du göra om du kommer till något av biblioteken i Alvesta kommun och laddar ner tidningarna du vill läsa (högst fem per dag), sen kan du sätta dig var du vill och läsa, du behöver inte vara kvar på biblioteket. I upp till 72 timmar efteråt kan du även ladda ner nya tidningar/tidskrifter även när du inte är på biblioteket. Det finns fler än 5000 tidningar/tidskrifter att välja bland från många olika länder och på många olika språk.

Gör så här:

Gå till biblioteket och logga in på det trådslösa nätverket (wifi) Alvesta Visitor

Ladda ner appen PressReader till din smarta telefon eller surfplatta  

Öppna appen PressReader, sök upp den/de tidningar du vill ladda ned

 

Library Pressdisplay

Library PressDisplay är en databas med tidningar från hela världen, det är samma innehåll som i PressReader. Den innehåller mer än 5000 dagstidningar och tidskrifter från många olika länder och på många olika språk. Det finns även några svenska tidningar. Hela tidningen är tillgänglig, inte bara ett urval av artiklar. Tidningarna finns tillgängliga samma dag som de kommer ut och de finns kvar i två månader.

För att kunna använda Library PressDisplay måste du ha ett lånekort på biblioteket. Om du har ett lånekort kan du logga in i LibraryPressdisplay utan att vara på biblioteket. Du anger bara ditt lånekortsnummer vid inloggning, det nummer som står på baksidan av lånekortet utan mellanslag.

Språk