308538
Fader Brown: Det blåa korset. Återutgivning av detektivnovell från 1912. Kompletterad med fakta och ordlista [Elektronisk resurs].
Fader Brown: Det blåa korset. Återutgivning av detektivnovell från 1912. Kompletterad med fakta och ordlista [Elektronisk resurs].
Av: Chesterton, G. K
Utgivningsår: 2022.
Språk: Svenska
Medietyp: E-bok
Kategori: Skönlitteratur
Förlag: Bokförlaget Klassiska deckareElib [distributör]
ISBN: 978-91-7863-300-5 91-7863-300-1
Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna
Loading...
Inne: 0
Antal reservationer: 0
Innehållsbeskrivning
Den franske superpolisen Valentin är i England på jakt efter mästertjuven Flambeau. På ett tåg träffar han en stillsam präst och blir chockad när denne skryter om att han har ett dyrbart blått safirkors i ett paket. När han anländer till London inträffar den ena mystiska händelsen efter den andra och han börjar följa ledtrådarna. Det här är en av de 53 berättelserna om den romersk-katolske prästen och amatördetektiven fader Brown. Han använder sin fantasi och kunskap om människan för att lösa de många blodiga brotten i sin församling. Berättelserna om fader Brown skrevs mellan åren 1910-1936 av den engelske journalisten och författaren G. K. Chesterton, (1874-1936). Författaren skrev även ett stort antal essäer, biografier och deckare med andra huvudpersoner. Den här texten publicerades år 1912 i novellsamlingen Den menlöse fader Brown med titeln Det blåa korset . Berättelsen publicerades ursprungligen på engelska år 1910 i tidningen The Saturday Evening Post med titeln Valentin follows a curious trail . Texten översattes till svenska av H. Flygare (1841-1924). Eftersom den här texten skrevs i början av 1900-talet så innehåller den mått, ord och personer som inte är så bekanta i dag. Därför har vi kompletterat originaltexten med en kortfattad ordlista./Innehållsbeskrivning från Elib.

Andra titlar av samma författare

Liknande titlar

Alex författarlexikon

Loading...

Språk