308525
Fader Brown: Israel Gows ärlighet. Återutgivning av detektivnovell från 1912. Kompletterad med fakta och ordlista [Elektronisk resurs].
Fader Brown: Israel Gows ärlighet. Återutgivning av detektivnovell från 1912. Kompletterad med fakta och ordlista [Elektronisk resurs].
Av: Chesterton, G. K
Utgivningsår: 2022.
Språk: Svenska
Medietyp: E-bok
Kategori: Skönlitteratur
Förlag: Bokförlaget Klassiska deckareElib [distributör]
ISBN: 978-91-7863-299-2 91-7863-299-4
Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna
Loading...
Inne: 0
Antal reservationer: 0
Innehållsbeskrivning
Den skotske slottsherren har inte setts till på åratal när beskedet kommer att han är död. När poliser från Scotland Yard undersöker slottet upptäcker de att det finns mängder med vaxljus men inte en enda ljusstake och andra mystiska detaljer. Snart kallar man in privatdetektiven Flambeau och prästen fader Brown för att hjälpa till med gåtan. Det här är en av de 53 berättelserna om den romersk-katolske prästen och amatördetektiven fader Brown. Han använder sin fantasi och kunskap om människan för att lösa de många blodiga brotten i sin församling. Berättelserna om fader Brown skrevs mellan åren 1910-1936 av den engelske journalisten och författaren G. K. Chesterton, (1874-1936). Författaren skrev även ett stort antal essäer, biografier och deckare med andra huvudpersoner. Den här texten publicerades år 1912 i novellsamlingen Den menlöse fader Brown med titeln Israel Gows ärlighet . Berättelsen publicerades ursprungligen på engelska år 1911 i tidningen The Saturday Evening Post med titeln The honour of Israel Gow . Texten översattes till svenska av H. Flygare (1841-1924). Eftersom den här texten skrevs i början av 1900-talet så innehåller den mått, ord och personer som inte är så bekanta i dag. Därför har vi kompletterat originaltexten med en kortfattad ordlista./Innehållsbeskrivning från Elib.

Andra titlar av samma författare

Liknande titlar

Alex författarlexikon

Loading...

Språk