308520
Fader Brown: Historien om det brutna svärdet. Återutgivning av detektivnovell från 1912. Kompletterad med fakta och ordlista [Elektronisk resurs].
Fader Brown: Historien om det brutna svärdet. Återutgivning av detektivnovell från 1912. Kompletterad med fakta och ordlista [Elektronisk resurs].
Av: Chesterton, G. K
Utgivningsår: 2022.
Språk: Svenska
Medietyp: E-bok
Kategori: Skönlitteratur
Förlag: Bokförlaget Klassiska deckareElib [distributör]
ISBN: 978-91-7863-598-6 91-7863-598-5
Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna
Loading...
Inne: 0
Antal reservationer: 0
Innehållsbeskrivning
Under en promenad på den vintriga engelska landsbygden besöker fader Brown och hans kamrat Flambeau ett gravmonument för generalen Arthur St. Clare. På vägen till ett varmt värdshus diskuterar de mysteriet med generalen och hans brutna svärd. Det här är en av de 53 berättelserna om den romersk-katolske prästen och amatördetektiven fader Brown. Han använder sin fantasi och kunskap om människan för att lösa de många blodiga brotten i sin församling. Berättelserna om fader Brown skrevs mellan åren 1910-1936 av den engelske journalisten och författaren G. K. Chesterton, (1874-1936). Författaren skrev även ett stort antal essäer, biografier och deckare med andra huvudpersoner. Den här texten publicerades år 1912 i tidningen Svenska Dagbladet med titeln Historien om det brutna svärdet . Berättelsen publicerades ursprungligen på engelska år 1911 med titeln The sign of the broken sword . Översättningen till svenska är gjord av H. Flygare (1841-1924). Eftersom den här texten skrevs i början av 1900-talet så innehåller den mått, ord och personer som inte är så bekanta i dag. Därför har vi kompletterat originaltexten med en kortfattad ordlista./Innehållsbeskrivning från Elib.

Andra titlar av samma författare

Liknande titlar

Alex författarlexikon

Loading...

Språk