306063
Fader Brown: Den hemlighetsfulla trädgården. Återutgivning av detektivnovell från 1912. Kompletterad med fakta och ordlista [Elektronisk resurs].
Fader Brown: Den hemlighetsfulla trädgården. Återutgivning av detektivnovell från 1912. Kompletterad med fakta och ordlista [Elektronisk resurs].
Av: Chesterton, G. K
Utgivningsår: 2022.
Språk: Svenska
Medietyp: E-bok
Kategori: Skönlitteratur
Förlag: Bokförlaget Klassiska deckareElib [distributör]
ISBN: 978-91-7863-301-2 91-7863-301-X
Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna
Loading...
Inne: 0
Antal reservationer: 0
Innehållsbeskrivning
Fader Brown är på middag hemma hos den franske mästerpolisen Aristide Valentin. Denne bor i en supersäker villa med höga murar och rejäl säkerhet. När man hittar en mördad man i trädgården är man först förbryllade över hur denne tagit sig in. Sedan kommer nästa mysterium: var är den dödes huvud? Det här är en av de 53 berättelserna om den romersk-katolske prästen och amatördetektiven fader Brown. Han använder sin fantasi och kunskap om människan för att lösa de många blodiga brotten i sin församling. Berättelserna om fader Brown skrevs mellan åren 1910-1936 av den engelske journalisten och författaren G. K. Chesterton, (1874-1936). Författaren skrev även ett stort antal essäer, biografier och deckare med andra huvudpersoner. Den här texten publicerades år 1912 i novellsamlingen Den menlöse fader Brown med titeln Den hemlighetsfulla trädgården . Berättelsen publicerades ursprungligen på engelska år 1910 i tidningen The Saturday Evening Post med titeln The secret garden . Texten översattes till svenska av H. Flygare (1841-1924). Eftersom den här texten skrevs i början av 1900-talet så innehåller den mått, ord och personer som inte är så bekanta i dag. Därför har vi kompletterat originaltexten med en kortfattad ordlista./Innehållsbeskrivning från Elib.

Andra titlar av samma författare

Liknande titlar

Alex författarlexikon

Loading...

Språk